www.balanceyourlimits.nl

Hypnotherapie


Hypnotherapie is een (psycho)therapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel. 

 

Hypnose werd vroeger al gebruikt om mensen te helpen bij lichamelijk en psychische klachten. Vaak denken mensen bij het woord Hypnose meteen aan Hypnose shows, zoals bijvoorbeeld Rasta Rostelli. Mensen worden daar publiekelijk in het ootje genomen en er wordt altijd veel bij gelachen. Doordoor hebben mensen een verkeerd beeld hiervan, hypnose kan je namelijk helpen om van je psychische of lichamelijk klachten af te komen.

Vroeger was ik als kind altijd heel bang, ik was toen denk ik een jaar 10. Mijn ouders zijn met mij toen al naar hypnotherapie gegaan om me af te helpen van het bang zijn. Dit heeft super goed geholpen en ik ben mijn ouders ook dankbaar hiervoor dat ze dit voor mij gedaan hebben. Daardoor weet ik ook hoe het is om onder hypnose te gaan en wat voor resultaat het kan opleveren. Want daar gaat het uiteindelijk om. 


Bij Hypnose ben je in een soort trance en hoor je precies wat de hypnotiseur zegt. Het voelt eigenlijk een beetje als een hele diepe meditatie. Je hoeft absoluut niet bang te zijn, want het helpt je alleen maar om je probleem aan te pakken. De logische vraag is natuurlijk, waar kan Hypnotherapie nu bij helpen?

Hypnotherapie kan je op veel vlakken inzetten, ik zal er hieronder een aantal benoemen.

Natuurlijk is er veel mogelijk met Hypnose, vraag naar de mogelijkheden en neem contact op met  06-34377010. 


Graag begroet ik je in mijn praktijk.

Balance Your Limits.


Stoppen met roken 

Roken is een verslaving en deze verslaving is vaak in ons onderbewustzijn gekoppeld aan iets. Dit kan zijn, oh als het gezellig dan steek ik een sigaret op, of als ik stress heb, dan moet ik roken! Dit is wat je hoort in de praktijk.

Angsten en Fobieën 

Heel veel mensen hebben last van een angst of fobie. Voor sommige is het echt zo erg, dat het hun dagelijkse leven belemmert in de dingen die ze eigenlijk graag zouden willen doen. Hypnotherapie kan hier bij helpen, of het nu een groot of een klein probleem is. 


Gewicht controle of verlies​​

Heel veel mensen hebben ook last van hun gewicht. Voor mensen die hier niets aan kunnen doen, is dit natuurlijk een vervelend verschijnsel. Er zijn ook echter mensen die hier uiteraard wel wat aan kunnen doen. 

Om je juist weer te doen beseffen, wat dit met je doet, kan deze therapie je weer in de goede richting zetten. Er zit heel veel in ons onderbewustzijn (gewoontes) en je kan deze met hypnotherapie aanpassen. Pijnbestrijding en Migraine

Zenuwen in ons lichaam zenden een signaal uit naar de hersenen. namelijk pijn. Pijn is een functie, eigenlijk laat pijn weten, dat er iets aan de hand is. 

Depressie en Burn-Out

Je hoort het helaas steeds vaker, dat mensen last hebben van een Burn-Out. Opgebrand zijn. Het niet lekker in je veld zitten, noem ik het. Je kan doormiddel van hypnotherapie de rust weer gaan vinden in je lichaam.

Sportprestaties verbeteren

Sporten is heerlijk en goed voor lichaam en geest. Ook kan je d.m.v. hypnotherapie je sportprestaties verbeteren. Dit kan door bijvoorbeeld onzekerheid weg te nemen (bv bij voetballers penalty nemen) maar ook zodat sporters meer gefocust zijn en een betere concentratie hebben. En natuurlijk het juist verdelen van hun kracht en rust (goed slapen)


Zelfvertrouwen krijgen

Iedereen is wel eens onzeker en dat is helemaal niet erg. Maar het is wel vervelend als je leven er door beheerst wordt. Bij deze behandeling wordt je zekerder en voel je daarna beter dan ooit. 

Loslaten (leren loslaten)

Sommige mensen zitten veel in hun hoofd. Ze kunnen moeilijk dingen loslaten. Vaak is dit loslaten gerelateerd aan andere gevoelens zoals onzekerheid en weinig zelfliefde. Na deze behandeling zal je merken dat je meer kan loslaten en meer dingen gaat uitspreken.

Zelfdiscipline

Je herkent het misschien wel, Bijvoorbeeld het slecht uit je bed kunnen komen, dingen te laat oppakken, alles op het laatste moment doen, slecht voorbereid zijn etc. etc. je kan d.m.v. deze behandeling nieuwe inzichten krijgen en je daardoor een ander mens gaan voelen.

Heimwee

Heimweer hoor je ook nog redelijk vaak terugkomen. Het is niet erg als je dit hebt, echter je vindt het zelf vaak vervelend en wil hier daarom ook iets aan doen. Heimweer is eigenlijk de liefde voor thuis en dat je het thuis fijn hebt bij je ouders of begeleiders. Afscheid nemen is dan vaak ook te moeilijk. Dit is te behandelen met deze sessie.

Eetfobie 

Sommige mensen lusten vaak iets niet, terwijl ze dit eigenlijk zelf heel graag zouden willen eten. Vaak lukt het niet omdat er in het verleden iets is gebeurd, waardoor ze iets niet meer lusten. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je bijvoorbeeld een erge afkeer hebt voor iets, zonder dat je weet waar het vandaan komt en dat je daar last van hebt. 

Hooikoorts 

Veel mensen hebben hier ook last van. Hooikoorts heeft te maken met het immuunsysteem, daarom is het mogelijk om een aanpassing te maken in je onderbewustzijn, zodat je minder last hebt van die hooikoorts. 

Prijs voor 1 hypnotherapie behandeling is € 75, - 

(duur ongeveer 1,5 uur)

Meer informatie

Hieronder de reacties van de mensen die onder hypnose zijn geweest bij mij in de praktijk

Dit was echt een bijzondere ervaring, ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, het is heel raar maar ik durf nu voortaan dingen te zeggen en uit te spreken, het helpt me echt bij mijn gewichtsafname, ik voel me veel rustiger, ik kan nu alles meer loslaten dan voorheen, ik voel met goed hierbij ik ben niet meer zo onzeker. 

Balance Your Limits